Náš mák je prvotřídní 100% český jemně mletý modrý mák s příjemnou makovou vůní, nasládlou chutí a krásnou modrou barvou. Používá se zejména na přípravu náplně, posypu na sladká jídla a do dezertů.
Vyznačuje se vysokým obsahem vlákniny, vápníku, železa a je zdrojem bílkovin. Mák má nízký obsah cukru. Proto se mák označuje jako superpotravina. Vápník je potřebný pro udržení normálního stavu kostí. Železo přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Nezapomínejte na vyvážený životní styl, tzn. různorodou stravu, aktivní pohyb a pozitivní myšlení. Jak se říká, všeho s mírou. :)
A jak je to s morfinem v semenech máku? Semena přirozeně žádný morfin neobsahují. Tato látka se na maková semena dostává při sklizni a čistění máku z ostatních částí rostliny. V žádném případě není důvod k obavám. Český modrý mák se i po zpracování vyznačuje minimálním obsahem této látky a naprosto splňuje přísné podmínky České cechovní normy (max. 20 mg morfinu na kilogram máku).
Doporučená denní dávka máku pro zdravé osoby je proto bez omezení. Dětem, těhotným a kojícím ženám se doporučuje dávkování do 50 g na den. Jakýkoliv mák není vhodný pro osoby přecitlivělé na mák.
Na zadní straně obalu najdete recept na Makové šneky.
Složení
100% mák jemně mletý termostabilizovaný.
Výživové hodnoty
* % = % denní hodnoty
Velikost porce g
na 100 g
Energetická hodnota
Tuky
Nasycené tuky
Sacharidy
Cukr
Bílkoviny
Sůl
2173
kJ 526
kcal
43 g
5,1 g
7,6 g
2,8 g
21 g
0,01 g
Při změně receptury je nevyhnutelné, že produkty s odlišným složením, jmenovitě se starou recepturou a novou recepturou, lze po určitou dobu stále nalézt v obchodě pod stejným obchodním názvem. Doporučujeme si proto vždy přečíst seznam ingrediencí, abyste se ujistili, že produkty neobsahují žádné látky, u kterých máte podezření, že by u vás mohly vyvolat intoleranční reakci/alergii.