Sypká směs na přípravu jemné a vláčné bábovky. Přidá se pouze 350 ml vody a 120 ml oleje a je hotovo! Tradiční dozlatova upečená oblíbená bábovka!
Na nedělní stůl vždy neodmyslitelně patřila bábovka. A co teprve bábovka od babičky! Vzpomeňte si, jak byla vždy voňavá a vynikající. Zkuste si ji taky snámi vlastnoručně upéct, a přitom s tak jednoduchou přípravou!
Bábovka je vhodná pro každou příležitost a milují jí opravdu všichni. Podle vlastní chuti můžeme do bábovky přidat kakao, oříšky, sušené ovoce nebo bábovku ozdobit Polevou Dr. Oetker.
Tento moderní způsob domácího pečení je perfektní zárukou úspěchu!
Přidá se pouze 350 ml vody a 120 ml oleje a je hotovo! Ideální pro rychlou i snadnou přípravu jemné a vláčné voňavé bábovky ve všední den i na jako dezert knedělní kávě. Stačí ke směsi přidat pouze vodu a olej, zamíchat a je hotovo. Těsto vylijeme do formy a pečeme 60-70 minut.
Naše tipy na vylepšení tradiční bábovky:
- Pro odlehčenou variantu zkuste do těsta místo vody přidat 500 ml kefírového mléka.
- Jemnější chuť bábovky získáte přidáním 2 vajec do těsta
- Pro neopakovatelnou chuť a vůni mandlí zkuste do těsta přidat nastrouhaný 1 balíček Marcipánu Dr. Oetker.
Na základě požadavku novely zákona O potravinách č.110/1997 Sb., ve znění pozdějších úprav, je povinností výrobce upozornit zákazníka na to, že vyrábí výrobek, který je v podobném obalu jako výrobek prodávaný v jiném členském státě EU, ale složením se oba výrobky liší.
To je i případ směsí na přípravu bábovky Dr. Oetker v České republice a v Rakousku. Obaly jsou podobné, složení a hmotnosti mírně rozdílné.
Naše směs na bábovku má hmotnost 600 g a na rozdíl od směsi rakouské neobsahuje zahušťovadla, emulgátory a extra přibalený cukr na posypání.
Dále se liší v přípravě. Do směsi na českou bábovku se přidává pouze voda a olej, do rakouské se přidávají vejce, máslo a mléko.
Přesné složení:
Bábovka Dr. Oetker ČR
Pšeničná mouka, cukr, dextróza, kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), lupinová mouka, sušené odtučněné mléko, jedlá sůl, aroma, vláknina, barvivo (kurkumín)
Bábovka Dr. Oetker Rakousko
Pšeničná mouka, cukr, pšeničný škrob, kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), rýžový škrob, emulgátory (polyglyceroly mastných kyselin, mono a diglyceridy mastných kyselin, monooleát polyoxyethylensorbitanu), jedlá sůl, zahušťovadlo (sodná sůl karboxymethyl celulosy), přírodní vanilkové aroma
S Bábovkou Dr. Oetker máte úspěch zaručený!
A co víc! Pokud rádi vymýšlíte nové zajímavé moučníky pro své blízké, můžete se inspirovat tipy na obale nebo výrobku nebo zde na webu. Doporučujeme vyzkoušet Křehká linecká kolečka nebo Linecký mřížkovaný koláč.
Směs na bábovku Dr. Oetker je velmi variabilní.
Dobrou chuť!
Váš tým Dr. Oetker.