Na 250 ml (1/4 l) tekutiny (voda nebo ovocná šťáva)
Nepostradatelný pomocník pro svěží ovocné dorty!
Tenká vrstva želé ... a ovoce zůstane krásně čerstvé!
Ovocný želé dortík nebo koláč sčerstvým ovocem zakončený tenkou vrstvou želé, která ovoce kopíruje a dodává mu nádherný lesk, je jeden znejoblíbenějších zákusků nejen vlétě, ale téměř po celý rok. Čerstvé nebo kompotované ovoce, které zůstává na dortu po celou dobu jako právě utržené, je zárukou obliby ovocných dortů a chloubou každé hospodyňky.
S naším Dort-želé si nemusíte dělat starosti, zda se podaří, neboť je vyrobené na rostlinné bázi zvýtažku zmořských řas a musí se dobře povařit, aby fungovalo.
Příprava je tedy snadná a zároveň rychlá.
Dort-želé smícháme s 250 ml vody nebo ovocné šťávy, přidáme 2-3 lžíce cukru a přivedeme do varu. Povaříme 1 minutu a poté necháme asi 1 minutu mírně zchladnout. Poté polijeme ovoce na dortu, dezertu nebo koláči.
Nyní želé necháme zcela vychladnout. Dort krájíme až je želé zcela vychladlé.
S Dort-želé Dr. Oetker máte úspěch zaručený! Ovoce získá pod tenkou vrstvou želé nádherný lesk a zároveň se tím prodlouží i čerstvost celého dortu.
Při změně receptury je nevyhnutelné, že produkty s odlišným složením, jmenovitě se starou recepturou a novou recepturou, lze po určitou dobu stále nalézt v obchodě pod stejným obchodním názvem. Doporučujeme si proto vždy přečíst seznam ingrediencí, abyste se ujistili, že produkty neobsahují žádné látky, u kterých máte podezření, že by u vás mohly vyvolat intoleranční reakci/alergii.