Kyselina citrónová podporuje želírovací proces a zvýrazňuje chuť ovoce i zeleniny při zavařování.
Je vhodná na dochucování salátů, kompotů a nápojů.
Je také výborným pomocníkem na odstraňování vedního kamene např. v kávovarech nebo rychlovarných konvicích.
Složení
kyselina (kyselina citrónová (kyselina E 330)).
Výživové hodnoty
* % = % denní hodnoty
Velikost porce g
na 100 g
Energetická hodnota
Tuky
Nasycené tuky
Sacharidy
Cukr
Bílkoviny
Sůl
1299
kJ 300
kcal
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Při změně receptury je nevyhnutelné, že produkty s odlišným složením, jmenovitě se starou recepturou a novou recepturou, lze po určitou dobu stále nalézt v obchodě pod stejným obchodním názvem. Doporučujeme si proto vždy přečíst seznam ingrediencí, abyste se ujistili, že produkty neobsahují žádné látky, u kterých máte podezření, že by u vás mohly vyvolat intoleranční reakci/alergii.