Mouka, mléko, cukr, špetka kypřicího prášku a špetka soli, někdy se přidává i vajíčko – to jsou palačinky! Díky Palačinkám Dr. Oetker ale nemusíte shánět žádné suroviny, nic odměřovat a ani ladit konzistenci těsta. Vše jsme již dokonale připravili za vás. Palačinky Dr. Oetker připravíte jednoduše pouze přimícháním 500 ml vody.
Dříve byly palačinky známé pouze jako placky opečené na rozžhaveném kameni. Jejich vznik se datuje už do dob neolitu (8000–5000 let př. n. l.), kdy se hlavním zdrojem obživy člověka stalo zemědělství a potřebné suroviny tak pro něj byly dostupné.
Dnes řadíme palačinky mezi nejoblíbenější sladká jídla nebo sladké dezerty. Jejich příprava je totiž jednoduchá a rychlá a jejich chuť je famózní. U nás se nejčastěji servírují zamotané do ruliček, plněné marmeládou nebo tvarohem a ozdobené ovocem, zmrzlinou, šlehačkou a toppingem.
Protože Palačinky Dr. Oetker nejsou výrazně slazené, je jejich výhodou, že je lze připravit jak nasladko, tak naslano. Oblíbené jsou naslano jako hlavní jídlo. Palačinky se výborně kombinují se špenátem, šunkou a sýrem, houbami nebo jakoukoliv jinou masovou nebo zeleninovou náplní. Mimochodem, věděli jste, že palačinky mají svůj vlastní Mezinárodní den? Den palačinek připadá na 28. února, ale není důvod čekat – dopřejte si palačinky prostě kdykoliv.
Dokonale tenkou palačinku připravíte na pánvi jemně potřené rostlinným olejem. Těsto naberte pouze do půli naběračky a vlijte do půlměsíce kjednomu okraji pánve. Pohybem ruky nechte těsto ztéct kprotilehlému okraji pánve. Tímto způsobem získáte jednolitou rovnoměrnou vrstvu. Palačinku obraťte, jakmile se uvolní ode dna pánve a získá jemně zlatavou barvu. Přejeme vám dobrou chuť.
Při změně receptury je nevyhnutelné, že produkty s odlišným složením, jmenovitě se starou recepturou a novou recepturou, lze po určitou dobu stále nalézt v obchodě pod stejným obchodním názvem. Doporučujeme si proto vždy přečíst seznam ingrediencí, abyste se ujistili, že produkty neobsahují žádné látky, u kterých máte podezření, že by u vás mohly vyvolat intoleranční reakci/alergii.