Tradiční receptura na bramborové halušky pro celou rodinu. Díky jednoduché přípravě hotové za 10 minut. Vychutnejte si je s brynzou či se zelím.
Příprava
Obsah sáčku vysypeme do mísy a přidáme 450 ml studené vody. Vypracujeme v těsto, které protačíme přes haluškové síto do vařící osolené vody.
Halušky zamícháme, krátce povaříme a scedíme.
Uvařené halušky vsypeme do podušeného zelí a posypeme orestovanou slaninou. Horké halušky můžeme též posypat směsí strouhaných sýrů.
Další informace
Chci zjistit více
Popis výrobku
Originální halušky v jednoduché receptuře Dr. Oetker. Přidejte pouze vodu a máte hotovo!
Halušky z jemného bramborového těsta inspirované slovenskou tradicí chutnají nejlépe s brynzou a osmaženou slaninou. Vyzkoušejte také halušky s tvarohem, zakysanou smetanou nebo kysaným zelím a opečenou klobáskou.
1 balení vystačí na přípravu 4 porcí halušek á 212 g.
Složení
PŠENIČNÁ MOUKA, 17% sušené brambory, jedlá sůl. Může obsahovat stopy (MLÉKO).
Výživové hodnoty
* % = % denní hodnoty
jedna porce
na 100 g
na 100g hotového produktu
na porci hotového produktu
%*
Energetická hodnota
1451
kJ 342
kcal
683
kJ 161
kcal
1448
kJ 341
kcal
17 %
Tuky
1,3 g
0,6 g
1,3 g
2 %
Nasycené tuky
0,3 g
0,1 g
0,3 g
2 %
Sacharidy
70 g
33 g
70 g
27 %
Cukr
2,7 g
1,3 g
2,7 g
3 %
Bílkoviny
11 g
5,3 g
11 g
22 %
Sůl
0,91 g
0,43 g
0,9 g
15 %
Při změně receptury je nevyhnutelné, že produkty s odlišným složením, jmenovitě se starou recepturou a novou recepturou, lze po určitou dobu stále nalézt v obchodě pod stejným obchodním názvem. Doporučujeme si proto vždy přečíst seznam ingrediencí, abyste se ujistili, že produkty neobsahují žádné látky, u kterých máte podezření, že by u vás mohly vyvolat intoleranční reakci/alergii.