Řada dekoračních produktů Dr.Oetker dodá Vašemu pečení extra šmrnc! Polevy a zdobení můžete různě kombinovat dle Vaší fantazie a vytvořit z Vašeho moučníku malé umělecké dílo. S dekorováním je pečení ještě větší zábava! Zdobení ocení hlavně děti, protože s dekoracemi od Dr.Oetker je zdobení velice jednoduché!
Ozdobte si Vánoce
Fondán je cukrová potahovací a modelovací hmota, se kterou můžete potáhnout dort, cupcakes, vánoční cukroví nebo roládu či vymodelovat různé drobné cukrové ozdoby.
Fondán má široké využití a v je ideálním pomocníkem každé cukrářky. Jeho název pochází z francouzského slova „fondre“ neboli rozpustit. A to je přesně to, co se s fondánem stane, když ho vložíte do úst.
Složení:
Marcipán je složen z mandlí a cukru. Má vynikající a neopakovatelnou chuť. Marcipán Dr.Oetker obsahuje 40% mandlí, což je množství, díky kterému se s marcipánem stále velmi dobře pracuje, marcipán se netrhá a zároveň obsahuje velmi vysoké procento mandlí. Fondán je složen zejména z cukru a glukózového sirupu. Fondán bílá potahovací hmota Dr.Oetker je extra hladký a pružný, dobře se s ním pracuje a nedrobí se.
Barva:
Marcipán je vzhledem k obsahu mandlí nažloutlý. Proto se nehodí například na potahování moučníků, které chceme mít sněhově bílé (například svatební dort). Fondán se pyšní sněhově bílou barvou, je proto ideální všude tam, kde chceme tuto přednost využít. Navíc je tvárnější a elastičtější než marcipán a lépe se s ním při potahování dortů pracuje.
Použití:
Použití marcipánu a fondánu se téměř neliší. S oběma výrobky můžete snadno potahovat moučníky i modelovat různé ozdoby. Záleží, čemu dáváte přednost. Pokud máte rádi marcipánovou chuť a zároveň chcete mít dort sněhově bílý, můžete dort pokrýt nejprve marcipánem a poté fondánem. Marcipán můžete použít i při pečení a nastrouhat jej do koláče.