Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vyšleháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu vanilkové náplně uvaříme Zlaté klasy podle návodu na obale, ale pouze se 750 ml mléka. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas. Nakonec krátce zašleháme rum. Náplň naneseme na korpus a stejnoměrně rozetřeme. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme ztuhnout.
Na přípravu kokosové náplně nalijeme smetanu do vyšší nádoby. Přidáme Crème Olé, Smeta-fix a na středním stupni šleháme asi 1 minutu. Náplň nesmí být příliš tuhá. Nakonec vmícháme kokos a rozetřeme na vanilkovou náplň.
Nakrájíme na řezy, posypeme kokosem a ozdobíme perličkami.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení