Angrešt a rybíz omyjeme. Z obou druhů ovoce jednotlivě za pomoci odšťavovače nebo parního hrnce získáme šťávu (upozornění: postupujte podle návodu výrobce přístroje) a odměříme 500 ml angreštové a 250 ml rybízové šťávy.
Ovocné šťávy ve velkém hrnci dobře promícháme s Gelfixem Extra 2:1 a se dvěma lžícemi cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Následně přidáme zbytek cukru a směs přivedeme do varu. Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Z ovocné směsi odstraníme případnou pěnu a ihned plníme připravené sklenice až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, ihned otočíme a asi 5 minut necháme stát na víčkách.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování