Kaše vysypeme do misky, zalijeme horkou vodou z konvice, přidáme vanilkovou pastu a necháme pár minut nabobtnat. Směs by měla být hustá, aby se z ní daly tvarovat kuličky. Dáme ji zchladit a zatím si nachystáme čokoládu nakrájenou na cca 5gramové kostičky. Můžeme použít bílou i hořkou čokoládu.
Když už hmota není teplá, tvarujeme z ní kuličky a do každé vložíme čokoládu. Kuličky následně obalíme ve směsi strouhanky a mandlové mouky, případně kokosu nebo mletých ořechů.
V hlubší pánvi rozpálíme oheň a tyto naše arancini osmažíme. Hotové pocukrujeme.
Podáváme s malinovou omáčkou coulis, kterou si připravíme stak, že mražené maliny zasypeme cukrem, přidáme trochu vody a při nízké teplotě asi pět minut povaříme. Nakonec propasírujeme přes sítko.
Související recepty
Dezerty
Dezerty