Na přípravu těsta rebarboru omyjeme (neloupeme!) a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a citrónovou kůrou dohladka. Přidáme vejce a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a na středním stupni vyšleháme dohladka. Vmícháme rebarboru a těsto naneseme do formy vymazané olejem podle návodu na obale. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.
Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení