Na přípravu korpusu piškoty rozdrtíme a vložíme do mísy. Zalijeme máslem a propracujeme. Naneseme rovnoměrně do formy vyložené papírem na pečení a přitlačíme lžící ke dnu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 150 °C
Horkovzdušná trouba: 130 °C
Po upečení necháme mírně vychladnout.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, vejci, pudingovým práškem a cukrem šlehačem dohladka. Naneseme na korpus a uhladíme. Teplotu v troubě snížíme a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 130 °C
Horkovzdušná trouba: 110 °C
Upečený cheesecake vyjmeme z trouby (bude se nám ještě mírně třást) a necháme při pokojové teplotě zcela vychladnout.
Želatinu vložíme do kastrůlku s vodou a necháme ji nabobtnat. Banány oloupeme a v míse pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme a vmícháme citrónovou šťávu. Želatinu připravíme podle návodu na obale. Do rozpuštěné želatiny vmícháme asi 2 PL banánového pyré a zamícháme. Poté promícháme se zbylým pyré. Banánovou želatinu naneseme na vychladlý cheesecake a uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.
Polevy rozpustíme podle návodu na obale. Vylejeme do kastrůlku k teplé smetaně a důkladně
promícháme, nalijeme na želatinu a dozdobíme piškoty. Necháme zatuhnout.
Před podáváním cheesecake nakrájíme tak, že před každým řezem nůž namočíme do horké vody a utřeme papírovou utěrkou.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení