Na přípravu těsta vložíme vločky do mísy, zalijeme mlékem a necháme je asi 10 minut nabobtnat. Přidáme sůl, kypřicí prášek a banán. Vše důkladně rozmixujeme pomocí ponorného mixéru. Těsto smažíme na pánvi a poté necháme vychladnout.
Na přípravu krému obě čokolády nalámeme do kastrůlku a ve vodní lázni s vařící vodou je necháme čokolády rozpustit. Poté přelijeme do mísy, přidáme smetanu a rum a asi 3 minuty vyšleháme. Krém uložíme na 10 minut do chladničky.
Na ozdobu na teflonové pánvi rozpustíme třtinové cukry. Přidáme mandle a necháme vše zkaramelizovat. Odstavíme, naneseme na papír na pečení a necháme vychladnout.
Lívanečky namažeme krémem a povrch posypeme mandlemi v karamelu.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty