Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. Přidáme žloutky a ještě asi 1 minutu šleháme. Ručně zlehka metličkou vmícháme kakao a sodu. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 220 °C
Horkovzdušná trouba: 200 °C
Plát necháme vychladnout.
Na přípravu krému nalijeme do kastrůlku 200 ml mléka a přivedeme do varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Za občasného míchání necháme krém zcela vychladnout. Krém, máslo a rum vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.
Plát nakrájíme na čtyři stejné díly. Do poloviny krému zašleháme lískooříškový krém. Jednotlivé díly plátu slepíme střídavě tmavým a světlým krémem. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.
Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a povrch moučníku polijeme. Do podávání uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení