Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a kůrou. Přidáme mléko, žloutek, máslo, rum a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát vysoký asi 2 cm. Pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Přikryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.
Ve fritéze nebo v pánvi ve vyšší vrstvě oleje koblížky smažíme po obou stranách do zlatova. Po usmažení necháme koblížky okapat na papírovém ubrousku, abychom je zbavili přebytečného oleje.
Na ozdobení rozpustíme polevy podle návodu na obale. Nalijeme je do 2 misek a každou obarvíme na jinou barvu. Koblížky namáčíme do barevné polevy a ihned posypeme zdobením. Polevu necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení