Na přípravu těsta bazalku nakrájíme na jemné proužky. V míse vyšleháme z bílků a soli elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň tuhý sníh. V jiné misce smícháme žloutky se zakysanou smetanou. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka vmícháme sníh a bazalku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Plát necháme vychladnout.
Na přípravu bazalkového krému v míse rozmixujeme sýr se zakysanou smetanou a bazalkou tyčovým mixérem dohladka. VEGA Gel připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi. Dochutíme pepřem a solí a necháme mírně ztuhnout.
Na přípravu paprikového krému v míse rozmixujeme sýr se zakysanou smetanou a paprikou tyčovým mixérem dohladka. VEGA Gel připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi. Dochutíme pepřem a solí a necháme mírně ztuhnout.
Plát rozkrájíme na 4 stejné obdélníky. Jeden potřeme bazalkovým krémem a druhý potřeme paprikovým krémem. Přiklopíme zbylými obdélníky, jemně přitlačíme a uložíme nejméně na hodinu do chladničky ztuhnout.
Poté ostrým nožem nakrájíme obdélníky na kostičky a dozdobíme mozzarellou, rajčátky, bazalkou, olivami a sýrem. Připevníme párátkem.
Související recepty
Slaná jídla