Pláty těsta vyjmeme z chladničky a necháme je asi 30 minut při pokojové teplotě. Poté pláty naneseme na dna vymazaných plechů a každý nakrájíme pomocí rádýlka na 20 čtverců a na několika místech je propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Čtverce necháme vychladnout.
Na přípravu pudingového krému uvaříme v hrnci z mléka, Zlatého klasu, cukru a vanilínového cukru puding podle návodu na obale. Hrnec odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo šlehačem dohladka a po částech zašleháme vychladlý puding na hladký krém. Krémem naplníme cukrářský sáček. Krém naneseme na dva rovnoběžné kraje poloviny čtverců.
Džemem naplníme cukrářský sáček a naneseme do středu krému.
Na přípravu šlehačky vyšleháme smetanu se smeta-fixem a cukrem šlehačem do tuha. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a naneseme na pudingový krém a džem.
Uložíme do chladničky asi 1 hodinu ztuhnout.
Před podáváním povrch poprášíme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení