Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a žloutek a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto vymačkáme do nevymazaných formiček na košíčky a položíme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Košíčky necháme vychladnout. Poté opatrně vyklopíme z formiček.
Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale, Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme mascarpone s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a postupně zašleháváme vychladlý Zlatý klas. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme ho na košíčky.
Na ozdobení očistíme jahody nebo maliny a jemně vmáčkneme do krému. Dortové želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a povrch košíčků polijeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení