Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do pěny. Přidáme sníh z bílků a mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka zamícháme. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu náplně uvaříme oba balíčky Zlatého klasu podle návodu na obale, jen místo mléka použijeme bezový sirup smíchaný s vodou. Hustý uvařený Zlatý klas ihned zakryjeme potravinářskou fólií a při pokojové teplotě ho necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme změklé máslo s mascarpone a po částech zašleháváme Zlatý klas. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.
Na ozdobení v míse vyšleháme šlehačku s mlékem elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Nakonec do šlehačky krátce zašleháme bezový sirup. Šlehačkou potřeme povrch moučníku a uložíme asi na dvě hodiny do chladničky. Moučník před podáváním dozdobíme kůrou z limetky a nakrájíme na řezy.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení