Na přípravu těst v míse vyšleháme z bílků a soli šlehačem tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku smíchanou s pudingovými prášky a kypřicím práškem. Nakonec zlehka opatrně vmícháme tuhý sníh. Těsto rozdělíme do 2 plechů vyložených papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků a soli šlehačem tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka opatrně vmícháme tuhý sníh. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpusy necháme vychladnout. Poté z nich stáhneme papíry na pečení.
Do větší misky nalijeme sirup. Přidáme šťávu, likér, obarvíme a důkladně promícháme.
Těsto 1. vložíme do plechu vyloženém papírem na pečení a potřeme ho polovinou džemu. Přiklopíme těstem 2., které na několika místech propícháme vidličkou. Těsto důkladně rovnoměrně prolijeme sirupem. Potřeme zbylým džemem a zakryjeme těstem 3. Na povrchu zakryjeme papírem na pečení a prkénkem nebo tácem a něčím těžkým zatížíme. Uložíme do druhého dne do chladničky.
Druhý den vyklopíme, stáhneme papír na pečení a povrch polijeme polevou připravenou s vodou podle návodu na obale. Necháme zatuhnout a poté nakrájíme na řezy.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení