Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme mléko a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout
Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a propracujeme. Pomocí válečku těsto vyválíme na plát 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Na přípravu náplně v míse smícháme zakysanou smetanu s pudingovým práškem a cukrem. Na těsto naneseme borůvky a zalijeme je náplní.
Na přípravu drobenky smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme drobenku. Naneseme ji na náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Koláč necháme vychladnout. Poté ho nakrájíme na trojúhelníky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení