Na přípravu korpusu piškoty dáme do sáčku a válečkem je rozdrtíme. Máslo rozehřejeme a promícháme s rozdrcenými piškoty. Hmotu rovnoměrně rozprostřeme do formy a lžící umačkáme.
Želatinu připravíme s vodou podle návodu na obalu a necháme ji nabobtnat. Borůvky rozmixujeme s Ricottou, cukrem, vanilkovým cukrem a muškátovým oříškem. Smetanu vyšleháme dotuha. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřejeme (nevaříme) až do úplného rozpuštění. Okamžitě vmícháme 2 PL do borůvkové náplně, metličkou zamícháme a celé vmícháme
do zbylého náplně. Šlehačku vmícháme zlehka do náplně. Náplň dáme na korpus a uhladíme.
Dort uložíme na 3 hodiny do chladničky.
Smetanu vyšleháme s cukrem a Smeta-fixem dotuha.
Šlehačku navrstvíme na náplň, uhladíme a uložíme do chladničky.
Polevu připravíme podle návodu na obale a dort ozdobíme polevou a borůvkami.
Související recepty
Dezerty
Dezerty