V misce rozmixujeme borůvkový kompot spolu se šťávou a citrónovou šťávou dohladka. Ovocnou směs smícháme s 1 200 ml mléka. Krém připravíme ze Zlatých klasů podle návodu na obalu z mléka s borůvkami a 12 PL cukru. Uvaříme hustý puding. Za občasného promíchání (aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.
Listové těsto vyndáme z chladničky, rozložíme a necháme aspoň 10 minut stát při pokojové teplotě.
Troubu předehřejeme. První plát těsta položíme na opačnou stranu plechu, propícháme vidličkou, abychom zabránili nafouknutí, a pečeme do mírného zhnědnutí.
Doba pečení: asi 8 - 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 220 °C
Druhé těsto ještě před pečením nakrájíme na papíru na pečení na čtverce asi 6 × 6 cm a upečeme v troubě na opačné straně plechu, stejně jako první těsto. Po upečení necháme vychladnout.
Doba pečení: asi 8 - 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 220 °C
V misce si elektrickým ručním šlehačem rozmícháme máslo pokojové teploty (při nízkých otáčkách). Potom po lžících zašleháváme vychladlý borůvkový puding dohladka. Na závěr po kapkách přidáme gelovou barvu.
Ve druhé míse elektrickým ručním šlehačem vyšleháme vychlazenou smetanu ke šlehání se Smeta-fixy. Na závěr přidáme moučkový cukr a prošleháme.
Na spodní těsto rovnoměrně rozetřeme borůvkový krém a uhladíme. Na něj rozetřeme vyšlehanou smetanu. Upečené čtverce těsta rozložíme tak, aby nám pokryly celou plochu, a necháme v chladničce ztuhnout min. 3 hodiny. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, který sypeme přes sítko.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení