Na přípravu dortu ořechy kešu zalijeme vodou tak, aby byly ponořené,
a necháme je při pokojové teplotě do druhého dne nabobtnat.
Na přípravu korpusu datle zalijeme horkou vodou a odstavíme na 15 minut. Poté je scedíme a necháme odkapat. Přidáme mandle a vanilkovou pastu a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme dohladka. Naneseme na dno formy vyložené papírem na pečení a přitiskneme.
Na přípravu náplně v míse rozpustíme kokosový olej. Přidáme šťávu, kůru, třtinový cukr, kokosové mléko, sirup, borůvky a scezené ořechy kešu a pomocí ponorného mixéru vše nahladko rozmixujeme. Naneseme na korpus a uhladíme.
Dort uložíme minimálně na 6 hodin do mrazničky.
Před podáváním necháme dort asi 2 a ½ hodiny v chladničce povolit.
Povrch ozdobíme borůvkami a jedlými květy.
Související recepty
Dezerty
Dezerty