Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme mléko, vodu, vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát vysoký asi 2 cm. Vykrajovátky vykrájíme koblížky. Přikryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Ve fritéze nebo v pánvi ve vyšší vrstvě oleje koblížky smažíme po obou stranách do zlatova. Po usmažení necháme koblížky okapat na papírovém ubrousku, abychom je zbavili přebytečného oleje.
Na náplň v míse vyšleháme Crème Olé s mlékem podle návodu na obale a vložíme do cukrářského sáčku. Vychladlé koblížky propíchneme a naplníme.
Povrch potřeme vodou a posypeme skořicovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení