Na těsto ušleháme v míse žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu a šleháme do pěny. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Po vychladnutí korpus rozpůlíme na dva tenké pláty a otočíme tak, aby byla vrchní a spodní část (upečené části) uvnitř buchty (stranou k náplni).
Na přípravu želatinu necháme nabobtnat ve vodě s rumem. Tvaroh rozšleháme s cukrem, vanilinovým cukrem a mlékem a potom dobře vmícháme ušlehanou šlehačku. Namočenou želatinu rozehřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit!). Želatinu necháme trochu zchladnout a pak ji důkladně vmícháme do tvarohovo-šlehačkové směsi.
1/4 náplně dáme stranou a do zbytku vmícháme broskve nakrájené na drobné kousky. Náplň natřeme na plát korpusu a přikryjeme druhým plátem. Trochu přitlačíme korpus ke krému.
Náplň, kterou jsme dali stranou, natřeme na horní stranu moučníku. Ozdobíme v řadách kousky ovoce a posypeme hoblinkami čokolády. Necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení