Na přípravu těsta žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme máslo a lehce vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka a opatrně zapracujeme do těsta. Pokud je těsto příliš husté, přidáme 2-3 PL mléka. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a posypeme částí čokoládových kousků.
Na těsto poklademe broskve nakrájíme na tenké plátky a posypeme zbytkem čokoládových kousků. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení necháme koláč vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení