Na přípravu krokantu na pánvi rozpustíme cukr a přidáme nasekané lískové ořechy. Mícháme, dokud se ořechy v cukru neobalí. Naneseme na papír na pečení a necháme vychladnout. Pomocí válečku rozdrtíme.
Na přípravu krému necháme želatinu nabobtnat s 2 PL vody podle návodu na obale. Do kastrůlku nalijeme vodu a přivedeme do varu. Vložíme sáčky čaje a necháme asi 3 minuty louhovat. Z pomeranče vylisujeme šťávu. Sáčky čaje odstraníme a do čaje vmícháme cukr, vanilínový cukr a pomerančovou šťávu. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání rozpustíme v čaji. Uložíme asi na půl hodiny do chladničky.
Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi. Krém rozdělíme do skleniček a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky tuhnout.
Ozdobíme krokantem a physalisem.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty