Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, strouhanou čokoládu a mléko a vyšleháme na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté korpus dvakrát podélně rozřízneme.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a lískooříškovou pomazánkou na nejvyšším stupni dotuha. Nakonec opatrně přimícháme ořechy. Náplň rozdělíme na dvě části korpusu a korpusy slepíme na sebe.
Na potření v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a cukrem. Odebereme 1 PL šlehačky do mikroténového sáčku a odložíme. Zbytkem šlehačky potřeme okraje a povrch dortu. Růžek sáčku ustřihneme a vytvoříme ze šlehačky nos.
Na ozdobení jahody nakrájíme na plátky a vytvoříme z nich červený čepeček a mašle na copy. Polevu připravíme podle návodu na obale, ustřihneme malý růžek a vytvoříme ofinu, copy, pusu a oči. Pomocí párátka namočeného do polevy vytvoříme pihy. Cukr obarvíme červenou barvou a naneseme na dort jako tvářičky.
Dort uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení