Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Asi 2/3 těsta naneseme na dno vymazané a moukou vysypané formy a vidličkou na několika místech propícháme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Korpus necháme zchladnout. Poté ze zbytku těsta vytvoříme váleček, kterým vyložíme vnitřní strany korpusu a přitlačíme tak, aby nám vznikl asi 3 cm vysoký okraj.
Na náplň v míse metličkou vymícháme tvaroh s jogurtem, cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a pudingovým práškem dohladka. Náplň naneseme do formy na těsto a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme vychladnout.
Na ozdobení jahody nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme cukr, mátu a citrónovou šťávu a zamícháme. Stejnoměrně naneseme na povrch náplně. Dort-želé připravíme s vodou nebo jablečnou šťávou a cukrem podle návodu na obale a nalijeme na jahody. Uložíme do chladničky zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení