Na přípravu náplně uvaříme se Zlatého klasu, mléka, cukru hustý puding. Odstavíme a vmícháme do něj máslo. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, droždím, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, mléko a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 40 minut vykynout.
Poté těsto na pomoučené pracovní ploše propracujeme a pomocí válečku vyválíme na plát 40 x 25 cm. Puding stejnoměrně rozetřeme na plát, posypeme čokoládovými kousky a zarolujeme. Ostrým nožem nakrájíme na 8 stejných dílů a vložíme je do formy vyložené papírem na pečení řeznou stranou dolů. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 20 minut kynout.
Poté povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným žloutkem.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Ještě horký koláč potřeme rozpuštěným máslem a necháme zchladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení