V míse důkladně vyšleháme bílky s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Cukrářský sáček naplníme sněhem a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme požadované číslice. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.
Doba sušení: asi 90 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Na ozdobení vyšleháme náplň se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Naplníme cukrářský sáček a naneseme na povrch číslic.
Povrch ozdobíme ovocem, lístky máty a zdobením.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení