Na přípravu krému vložíme do kastrůlku citrónovou kůru, levanduli, cukr a sůl. Přilijeme citrónovou šťávu a přivedeme do varu a krátce povaříme. V míse vyšleháme vejce elektrickým ručním šlehačem dopěny a postupně přilíváme svařenou směs. Přidáme máslo a vyšleháme dohladka. Krém přecedíme a po zchladnutí uložíme do chladničky asi na 3 hodiny a nejlépe však do druhého dne.
Na přípravu těsta sušenky rozdrtíme pomocí válečku a v míse je smícháme s máslem. Těsto naneseme na dno a strany vymazané formy a přitiskneme. Uložíme asi na 20 minut do chladničky.
Na přípravu náplně v míse smícháme sýr se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem, pudingovým práškem, pastou, vejci a krémem z chladničky a důkladně vymícháme dohladka. Náplň nalijeme do formy na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 50 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Cheesecake necháme důkladně vychladnout.
Na ozdobu v kastrůlku svaříme cukr s vodou na sirup. V míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Sirup přilíváme za stálého šlehání do sněhu. Sněhem naplníme cukrářský sáček a na povrch cheesecaku vytvoříme pusinky. Pomocí flambovací pistole pusinky ožehneme, aby získali nahnědlou barvu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení