Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme žloutky, olej, mléko a citrónovou šťávu. Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, který opatrně zapracujeme do těsta. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 40 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Chlebíček necháme vychladnout.
Po vychladnutí chlebíček jednou podélně rozřízneme a potřeme citrónovým krémem.
Na ozdobu v kastrůlku svaříme cukr s vodou na sirup. V míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Sirup přilíváme za stálého šlehání do sněhu. Sněhem pomocí lžíce vytvoříme na povrchu chlebíčku pusinky. Pomocí flambovací pistole pusinky ožehneme, aby získali nahnědlou barvu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení