Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko se smetanou. V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme máslo, žloutky a mléko se smetanou a ručně vypracujeme dohladka. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut na teplém místě odpočívat.
Do ztuhlého másla ručně zapracujeme mouku. Vytvoříme kostku a uložíme ji na asi 20 minut do chladničky.
Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát. Do středu položíme máslovou kostku a strany přehneme jako do obálky. Opět vyválíme a složíme. Těsto vložíme asi na 15 minut do chladničky. Poté opět vyválíme a přehneme a uložíme opět na 15 minut do chladničky.
Těsto na pomoučené pracovní ploše do obdélníku 40 x 60 cm a ostrým nožem ho nakrájíme na 20 trojúhelníků.
Lískooříškový krém naplníme na těsto. Zarolujeme do tvaru croissantů, naneseme na plechy vyložené papírem na pečení a ohneme do tvaru rohlíčku. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 20 minut odpočívat. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 20 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Croissanty necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení