Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme máslo s cukrem a čokoládou. Poté přidáme mandle, vlijeme do mísy a vymícháme do zchladnutí. Přidáme sůl, žloutky a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň sníh, který nakonec zlehka vmícháme do těsta.
Na dno vymazané a moukou vysypané formy nasypeme mandlové plátky a naneseme těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Chlebíček necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení