Pudingy uvaříme s 1 200 ml mléka a 10 PL cukru. Za občasného promíchání (aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.
Listové těsto vyndáme z chladničky, rozložíme a necháme aspoň 10 minut stát při pokojové teplotě.
Troubu předehřejeme. První plát těsta položíme na opačnou stranu plechu, propícháme vidličkou, abychom zabránili nafouknutí, a pečeme do mírného zhnědnutí.
Doba pečení: asi 8 - 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 220 °C
Druhé těsto ještě před pečením nakrájíme na papíru na pečení na čtverce asi 6 × 6 cm a upečeme v troubě na opačné straně plechu, stejně jako první těsto. Po upečení necháme vychladnout.
Doba pečení: asi 8 - 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 220 °C
V míse si elektrickým ručním šlehačem vyšleháme máslo pokojové teploty (při nízkých otáčkách). Po lžících do másla zašleháme vychladlý čokoládový puding a vyšleháme dohladka.
Ve druhé míse elektrickým ručním šlehačem vyšleháme vychlazenou smetanu ke šlehání se Smeta-fixy. Na závěr přidáme moučkový cukr a prošleháme.
Na spodní těsto rovnoměrně naneseme čokoládový krém a uhladíme. Na čokoládový krém naneseme a rozetřeme šlehačku. Upečené čtverce těsta rozložíme tak, aby nám pokryly celou plochu, a necháme v chladničce ztuhnout min. 3 hodiny. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, který sypeme přes sítko.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení