Těsto připravíme tak, že v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Postupně při stejném výkonu zašleháme vejce (po jednom). Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mléko a zlehka ručně vymícháme dohladka. Do vymazané a moukou vysypané formy naneseme 2/3 těsta a uhladíme. Posypeme na malé kousky nakrájenými karamelkami a zakryjeme zbytkem těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 50 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme. Povrch bábovky můžeme pocukrovat.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení