Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, následně vmícháme sůl a cukr. Přilijeme směs mléka a vlažné vody, přidáme máslo a vypracujeme těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí můžeme jednou propracovat.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 10-12 stejných kousků. Každý kousek těsta vyválíme do trojúhelníku a stočíme do rohlíku. Poskládáme na plech vyložený papírem na pečení, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Vykynuté rohlíky postříkáme vodou a posypeme mákem, kmínem či solí. Dáme péct do vyhřáté trouby na 240-250 stupňů asi na 15-16 minut.
Doba pečení: 15 - 16 minut
Elektrická trouba: 240 °C
Ihned po vytažení z trouby pečivo znovu postříkáme vodou, zůstane tak lesklé.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla