Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a kůrou. Přidáme mléko, žloutek, máslo, rum a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát vysoký asi 2 cm. Vykrajovátky vykrojíme donuty. Přikryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.
Ve fritéze nebo v pánvi ve vyšší vrstvě oleje donuty smažíme po obou stranách do zlatova. Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Na ozdobení připravíme polevy s mlékem podle návodu na obale. Donuty namáčíme do polevy a ihned posypeme zdobením. Polevu necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení