Na přípravu těsta v míse smícháme směs s droždím, vodou a olejem a ručně vypracujeme dohladka podle návodu na obale. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku. Pomocí válečku těsto vyválíme na plát silný asi 2 cm. Skleničkou nebo vykrajovátky vytvoříme kolečka s vykrojeným středem a necháme je ještě pod utěrkou asi 15 minut kynout. Poté je vložíme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a po obou stranách smažíme dozlatova.
Donuty po usmažení necháme odkapat na papírovém ubrousku.
Na ozdobení připravíme polevy podle návodu na obale. Polevy nalejeme do misky a do každé vmícháme lžíci oleje. Donuty po vychladnutí namáčíme v polevách a ihned posypeme zdobením a necháme zatuhnout
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty