Na přípravu korpusu tmavé sušenky rozdrtíme pomocí válečku. Vložíme je do misky, přidáme máslo a mléko a důkladně propracujeme. Hmotu naneseme na dno vymazané formy a přitlačíme. Stejným způsobem si připravíme korpus ze světlých sušenek, másla a mléka. Naneseme na tmavou hmotu a přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Korpus necháme ve formě vychladnout.
Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem a pastou. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do tvarohu. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do tvarohové směsi. Náplň naneseme na vychladlý korpus a uhladíme. Uložíme asi na půl hodiny do chladničky a necháme tuhnout. Zlatý klas připravíme podle návodu na obale, necháme vychladnout a opatrně naneseme na tvarohovou náplň a uhladíme.
Na ozdobení vyšleháme smetanu s cukrem a Smeta-fixem a naneseme na náplň dle vlastní fantazie. Na povrch dortu nastrouháme čokoládu a dort uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení