Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků a soli tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a kůrou do pěny. Přidáme Zlatý klas a opatrně se sněhem zlehka vmícháme do vaječné směsi dohladka. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme a potřeme citrónovým krémem.
Na přípravu krému v míse ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni asi 3 minuty dotuha. Poté odstavíme z vodní lázně a ještě asi 5 minut šleháme. Poté zašleháváme po kouscích máslo na středním stupni dohladka. Krémem potřeme všechny korpusy a nerovnoměrně rozdělíme borůvky. Poté korpusy poskládáme na sebe a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.
Povrch dortu ozdobíme borůvkami, citrónovým krémem a lístky meduňky. Dort uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení