Na přípravu drobenky v míse smícháme mouku s cukrem, vanilínovým cukrem a skořicovým cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme drobenku.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm. Plát naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto naneseme povidla a stejnoměrně rozetřeme. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně položíme na povidla. Na několika místech propícháme vidličkou, potřeme mlékem a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu na obale a ještě horký koláč dozdobíme.
Koláč necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení