Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme za stálého míchání čokoládu s máslem. Odstavíme a necháme vychladnout. V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem šlehačem do pěny. Vmícháme čokoládu s máslem a nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení korpus necháme vychladnout.
Na přípravu náplně kadaif nakrájíme na malé kousky a na másle ho opražíme do zlatova. Odložíme a necháme zchladnout. Poté ho přeneseme do mísy, přidáme pistáciový krém a pastu a vše smícháme v hladkou hmotu.
Na přípravu krému šlehačem v míse vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem dotuha. V jiné míse šlehačem vyšleháme sýr s v pistáciovým krémem a ztužovačem dohladka. Zlehka vmícháme šlehačku.
Z korpusu odstraníme papír na pečení a položí ho na podnos. Kolem upevníme očištěný okraj formy. Náplň naneseme na korpus tak, že necháme 1 cm volný okraj. Náplň zakryjeme krémem a uhladíme. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a nalijeme na povrch dortu. Posypeme pistáciemi a dozdobíme pistáciovým krémem. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení