V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Těsto rozdělíme na polovinu a z každého vytvoříme na plech vyložený papírem na pečení kulatý korpus. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: 90 - 120 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Troubu vypneme a korpusy necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Na ozdobení vyšleháme náplň se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Polovinu krému naneseme na první korpus a ozdobíme polovinou ovoce. Druhý korpus opatrně položíme na krém a ovoce a naneseme zbytek krému a ovoce. Dozdobíme lístky máty.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení