Ve větším hrnci rozmixujeme jahody. Přidáme pomerančovou kůru a 1/3 Želírovacího cukru se stévií a důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 1 zarovnanou KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do třetiny připravených sklenic. Necháme nejméně 40 minut chladnout.
Angrešt vložíme do hrnce, přidáme 150 ml vody, přivedeme do varu a povaříme asi 10 minut. Necháme zchladit a směs propasírujeme přes sítko nebo plátno. Odvážíme 500 g angreštového rozvaru a připravíme džem stejně jako jahodový se zbylými 2/3 Želírovacího cukru se stévií.
Hotový angreštový džem nalijeme na vychladlý jahodový džem až po okraj a sklenice důkladně uzavřeme víčkem. Sklenice neotáčíme!
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování