Na přípravu pohárů polovinu jahod pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Zbylé jahody nakrájíme na malé kousky. Rozmixované i nakrájené jahody vložíme do hrnce a přidáme dort želé, cukr a přivedeme do varu. Povaříme asi minutu. Poháry nakloníme, našikmo do poloviny naplníme a necháme tuhnout. Zbylé jahody nalijeme na menší tác vyložený papírem na pečení a necháme zatuhnout.
Náplň vyšleháme se smetanou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Rozdělíme do pohárů a uhladíme.
Na ozdobení vyšleháme smetanu s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a povrch pohárů ozdobíme.
Vykrajovátkem vykrojíme ze ztuhlého želé srdíčka a jimi a růžovým zdobením poháry dozdobíme.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty