V míse důkladně smícháme všechny suroviny na granolu. Plech vyložíme papírem na pečení a směs na něj vysypeme. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, dokud směs nezkaramelizuje.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Granolu necháme zchladnout.
Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kousky.
Čokoládový i vanilkový puding uvaříme podle návodu na obalu, ale pouze se 400 ml mléka a 2 PL cukru. Po odstavení do světlého krému ještě za horka nalámeme bílou čokoládu a důkladně rozmícháme. Za občasného zamíchání necháme oba pudingy vychladnout.
Do misek střídavě vrstvíme domácí granolu, tmavý a světlý krém a hrušky. Na závěr ozdobíme zbývající granolou a hoblinkami bílé čokolády, které nastrouháme pomocí škrabky na brambory.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty