Na přípravu náplně rozložíme dýni na plech. Přidáme větvičky tymiánu, česnek, osolíme a zakapeme olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Dýni necháme zchladnout a poté ji společně s vymačkaným česnekem pomocí ponorného mixéru rozmixujeme a necháme zchladnout.
Do rozmixované dýně přidáme žloutky, chilli, muškátový oříšek, případně ještě osolíme a vymícháme dohladka.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a kurkumou. Přidáme vodu a olej a vypracujeme na hladké těsto. Těsto vložíme do mísy vytřené olejem, zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 90 minut kynout.
Slaninu nakrájíme na malé kousky, na pánvi ji orestujeme do křupava a necháme vychladnout.
Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát. Posypeme kypřicím práškem, přehneme a zapracujeme do těsta. Z těsta oddělíme malou část těsta a obarvíme na zeleno. Vytvoříme z něho 10 stopek. Zbylé těsto rozdělíme na 10 kusů a vytvoříme z nich koule. Každou kouli vyválíme. Do středu naneseme náplň a trochu slaniny. Zabalíme a vodou přilepíme stopku. Papír na pečení nastřiháme na 10 dílů asi 15 x 15 cm. Na každý papír položíme 2 nebo 4 nastříhané potravinářské nitě. Na takto připravené papíry položíme naplněnou buchtu a nitěmi ji opatrně stáhneme tak, aby se vytvořily rýhy.
Do hrnce nalijeme vodu tak, aby se nedotýkala pařáku. Buchty i s papírem postupně pokládáme na pařák, přikryjeme poklicí a paříme asi 15 minut. Buchty paříme postupně a neměly by se v hrnci dotýkat.
Buchty podáváme přelité rozpuštěným máslem.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla